Δηλώσεις με προ συμπληρωμένα τα στοιχεία για πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενους

 Όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν φέτος υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική «πύλη» του Τaxisnet για να υποδεχθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις.

 Ωστόσο για περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους η ΓΓΠΣ θα έχει προ συμπληρώσει τα στοιχεία που αφορούν στα καθαρά ποσά από μισθούς και συντάξεις, το φόρο που παρακρατήθηκε και το φόρο που αναλογεί στις αποδοχές του 2012 ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν  και οι συνταξιούχοι όλων των άλλων Ταμείων.

Οι συνταξιούχοι για τους οποίους η ΓΓΠΣ δεν θα καταφέρει να συλλέξει στοιχεία για τις αποδοχές τους, θα πρέπει οι ίδιοι να αναζητήσουν από το ταμείο τους τη βεβαίωση αποδοχών και να συμπληρώσουν τους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (www.ika.gr) και του ΟΓΑ (www.oga.gr) για να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών θα πρέπει να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των ταμείων τους, ενώ οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν τις βεβαιώσεις ταχυδρομικά.

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Advertisements
This entry was posted in Πρόσφατες Δημοσιεύσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s